Portrait de stagiaire #10 Poltred stajiad #10 Marie-Paule
Marie-Paule, 62 vloaz
2) Labouret ez poa dija ? Petra az poa graet a-raok ar staj ? / As-tu déjà travaillé ? Quelle était ton activité avant le stage ?
Labourat em boa en ul labouradeg. Je travaillais en manufacture.
3) Eus pelec'h out ? / D'où viens tu ?
Eus kreis Breizh on. Bremañ emaon o chom e Vezin e-kichen Roazhon. Je viens du Centre Bretagne, mais a présent j'habite Vezin, près de Rennes.
4) Petra eo da strollad gwad ? / Quel est ton groupe sanguin ?
???
5) Penaos es poa anavezet ar staj-se ? / Comment as-tu connu ce stage ?
Lennet am boa se war ur gazetenn. J'ai lu l'info dans la presse.
6) Petra a rez bemdez da bemp eur, goude ar staj ? / Qu'est ce que tu fais d'habitude en rentrant du stage le soir ?
Mont a ran da'r gêr evel just ! Je rentre à la maison bien sur !
7) Evet ez poa da gafe gant ur blouzenn c'hoazh ? / As-tu l'habitude de boire ton café avec une paille ?
'Meus ket, james ! Non jamais !
8) Da betra a servij deskiñ brezhoneg ? / A quoi ca sert d'apprendre le breton ?
Evit ma plijadur da gentañ. Goude, gwellet e vo ! Tout d'abors pour moi, après on verra bien !
9) Pell zo e anavezez Breizh har ar vretoned ? / Depuis quand connais-tu la Bretagne et les bretons ?
Pell zo peogwir on ganet e Breizh. Depuis longtemps puisque je suis née en Bretagne.
10) Aon ac'h eus rak ar muffins ? / As-tu peur des muffins ?
Naon m'eus sur met naon m'eus ivez rak ar muffins ramzel, pe meurbel. Ah oui, carrément que je les redoute ! Mais j'ai aussi faim de muffins ramzel ou meurbel !
11) Gwell eo ganit ar c'halvados pe al lambig ? / Tu préfère le calvados ou le lambig ?
An daou zo mat met hepken un tammig tammig. Les deux sont top mais avec modération.
12) Petra a felli dit ober goude ar staj c'hwec'h miz ? / Qu'est que tu voudras faire après le stage de six mois ?
Daou staj a m'eus d'ober war lec'h ha goude-se, ur beaj betek Burkina Faso bro Africa 'vo graet ganin! Il me reste deux stages à faire, et ensuite je pars en voyage au Burkina Faso !